Postuar më: 21/10/2019

Ministri Klosi: Dimali, destinacion i vizitueshëm turistik

Dy javë pas diskutimit për nisjen e rijetëzimit të qytetit antik të Dimalit, të rinj, historian, arkeologë, përfaqësues të pushtetit lokal u mblodhën këtë herë në qytetin antik në një ditë festive. I pranishëm në këtë aktivitet, ministri Klosi tha se Dimali duhet të shndërrohet në një destinacion të vizitueshëm turistik dhe se rijetëzimi i tij të sjellë impakt në zhvillimin e turizmit e për pasojë edhe rritje tw ekonomisë lokale.

“Duhet të krijohet një zonë arkeologjike e mbrojtur e cila duhet mbrojtur në radhë të parë nga banorët e zonës”- tha ministri Klosi duke kërkuar që edhe vetë komuniteti të mbrojë këtë vlerë historike. Kryetarja e bashkisë, Juliana Memaj kërkoi mbështetjen e të gjitha institucioneve shtetërore që Dimali  të rijetëzohet dhe të bëhet pjesë e rëndësishme e zhvillimit të bashkisë. Ministri Klosi mbështeti nismën për ta shndërruar këtë ditë festive në një festë lokale tradite për bashkinë.

Idea e emrit të Dimalit për bashkinë, është mbështetur nga ministri i Turizmit  si një mundësi për t’I dhënë një një impuls tjetër zhvillimit të turizmit dhe ekonomisë në bashkinë e Urës Vajgurore

Arkeologë dhe drejtues të institucioneve lokale kulturore theksuan rëndësinë historike të qytetit antik dhe vlerave të tij që duhet të promovohen dhe të njihen nga vizitorë vendas dhe të huaj, por sidomos nga brezi i ri.